Tartă cu dulceață de smochine FARA ZAHĂR.
Tartă cu dulceață smochine FARA ZAHĂR :
Ingrediente
- 1 borcan de dulceată de smochine FĂRĂ ZAHAR.
Îți recomandăm dulceața de smochine fără zahăr de la www.naturalsirelaxant.ro.
Pentru aluatul
• 250g faină
• 1 ou
• 15 g îndulcitor pe bază de ștevie ( 80 g zahăr)
• 180g unt moale
• 1 praf sare fină
Etape de preparare
I. Pregătiți aluatul rapid cu robotul.
I.1. Se pune oul si zaharul si se amesteca.
I.2. Adaugati faina si untul precum si sarea si amestecati, imediat ce amestecul se sfarama opreste robotul si formati o bila de aluat si inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin o ora.
II. Cu mana:
II.1. Bate oul intr-un castron. Adăugați zahăr și sare. Se bate energic, amestecul trebuie sa se albeasca si sa fie foarte spumos, sa-si dubleze volumul.
II.2. Adăugați făina fluidă dintr-o dată. Se amestecă cu o spatulă. Terminati amestecand cu mana aluatul trebuie sa se sfarama. Se adauga apoi untul taiat bucatele mici si se lucreaza cu mana pentru a incorpora untul in faina. Aveți grijă să nu suprasolicitați aluatul. Se formează o minge, se înfășoară în folie alimentară și se dă la rece cel puțin o oră.
III. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
IV. După acest timp, făinează suprafața de lucru și întinde aluatul subțire.
10. Ungeți o tavă de tartă cu unt și făină și presați aluatul în ea, tăind marginile curat.
V. Întindeți dulceața de smochine pe aluat.
VI. Folosiți un cuțit și tăiați fâșii subțiri de aluat scurt. Aranjați-le în formă de zăbrele pe gem.
VII. Coaceți aproximativ 25 de minute, aluatul trebuie să fie auriu. Se lasă sa se răcească înainte de a le desface si a savura.
Rețetă validată de inginer chimie alimentară ing. Cristina MARIUȚ.
Leave a Reply