Politica de confidentialitate GDPR

SC ELCOS LIGHT SRL, denumită în continuare ’’naturalsirelaxant.ro’’este un magazin online care își propune sa aducă starea de bine clienților noștri. Pentru a putea transforma in realitate acest aspect, consideram că prelucrarea datelor în vederea livrării comenzilor este un angajament fundamental, prin urmare vom depune toate eforturile necesare în vederea prelucrării lor în deplina concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protecția datelor sau GDPR) intrat in vigoare de la 25.05.2018, precum și cu orice altă legislație aplicabila. Conform acestor reglementări, naturalsirelaxant.ro va prelucra în condiții de maximă siguranță datele pe care ni le furnizați, numai cu ajutorul acordului dumneavoastră exprimat. Ne asumam responsabilitatea de a vă informa despre modurile în care colectam, prelucram si transferam datele dumneavoastră cu caracter personal in vederea unei interacțiuni cat mai eficiente intre dvs si produsele si serviciile noastre.

Ne rezervam dreptul de a actualiza periodic aceasta Politica de Protectia Datelor Personale GDPR in cazul apariției oricărei cerințe legale privind aspectul modului in care prelucram datele dumneavoastră cu caracter personal. De aceea, naturalsirelaxant.ro va recomanda sa verificați periodic secțiunea Politicii de Protecție a Datelor Personale GDPR pe website-ul nostru https://naturalsirelaxant.globalmarketing-it.ro/politica-de-protectia datelor personale GDPR/.

Cine suntem si cum ne puteti contacta

’’ naturalsirelaxant.ro’’ este denumirea comerciala al SC Elcos Light SRL, persoana juridica de naționalitate romana, avand sediul social in Pitești, str. Bradului, nr.2, bl. P1, ap.12, cu număr de ordine in Registrul Comerțului J03/108/2019, cod unic de înregistrare fiscala 40401656 (in continuare ’’ naturalsirelaxant.ro’’ sau „noi”). In sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucram datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși sa aflam opiniile dumneavoastră, precum si sa va furnizam orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va gdpr@naturalsirelaxant.ro sau prin posta sau curier la adresa: Pitești, str. Bradului, nr.2, bl. P1, ap.12– cu mențiunea: in atenția Responsabilului Natural si Relaxant cu protecția datelor.

Care sunt datele personale prelucrate?

naturalsirelaxant.ro colectează exclusiv datele pe care ni le comunicați în vederea creării unui cont sau plasării de comenzi, astfel încât să aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. În acest sens sunt colectate următoarele:

  • Adresa de e-mail;
  • Numele și prenumele;
  • Adrese de livrare;
  • Ip-ul;
  • Un cookie ID;
  • Numărul de telefon mobil sau fix;
  • Datele cardului bancar ( în situația în care se optează pentru plata cu cardul);
  • Cookie-uri si tehonlogii similare in care putem colecta si stoca informatii conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 

Care sunt scopurile prelucrării?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

  • Crearea și administrarea contului în cadrul platformei naturalsirelaxant.ro;
  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
  • Efectuarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, sau la bunurile achiziționate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Creșterea eficientei serviciilor oferite
  1. Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experiența de cumpărare online, prin urmare putem colecta si utiliza anumite informații in legătura cu comportamentul dvs de Cumpărător. Va putem invita sa completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetări de piața.
  2. Întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grija ca drepturile si libertățile dvs fundamentale sa nu fie afectate.
  • Marketing. Prin canale de comunicare electronica ne dorim sa va ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care va interesează. In cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs prealabil, exprimat prin bifarea căsuței „Doresc sa primesc newsletter-ul săptămânal cu noutățile si campaniile exclusive ’’ naturalsirelaxant.ro’’ . Va puteți răzgândi si retrage consimțământul in orice moment, prin:
  • Pentru apărarea intereselor noastre legitime. Pot exista situații in care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:
    • Modificarea setărilor din contul de client in secțiunea „Date Personale”;
    • Accesarea link-ului de dezabonare afișat in cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;
    • Contactarea ’’ naturalsirelaxant.ro’’ folosind detaliile de contact descrise mai sus.
    • Masuri de protecție a site-ului web si a utilizatorilor platformei naturalsirelaxant.ro fata de atacuri cibernetice:
    • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
    • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Motivul general al acestor tipuri de prelucrări il reprezintă interesul nostru legitim de a ne apară activitatea comerciala, asigurând-ne ca toate masurile pe care le luam garantează un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertățile dvs fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne atribuim prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor si valorilor prevăzută de legislația aplicabila in aceasta materie.

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal?

În general, vom stoca datele cu caracter personal oferite de dvs. cât timp aveți un cont deschis în platforma noastră sau efectuați comenzi. Ne asumăm responsabilitatea ștergerii sau a închiderii contului oricând la solicitarea dvs. exprimată.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

După caz, putem oferi acces la anumite informații cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat;
  • furnizorilor de servicii de plată/bancare;
  • furnizorilor de servicii de marketing/telemarketing;
  • furnizorilor de servicii IT;
  • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor și serviciilor noastre;
  • anumitor autorități publice, in situația in care ne revine obligația legala de a ne apară un interes legitim;

Ne asiguram ca accesul la datele dvs de către terții persoane juridice de drept privat se realizează in conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, in baza unor contracte încheiate cu aceștia.

In ce tari transferam datele dvs cu caracter personal

In prezent, stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, din când in când, este posibil sa transferam anumite date ale dvs cu caracter personal unor entități situate in afara României. Aceste entități pot fi localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Va asiguram ca vom lua întotdeauna masuri privind  siguranța datelor cu caracter personal utilizate in fiecare transfer internațional. Transferurile către furnizorii de servicii si alte parți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de mai sus, pentru a afla mai multe informații despre tarile in care transferam datele dvs, precum si garanțiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Datele dvs cu caracter personal sunt stocate pe servere securizate, folosind algoritmi de criptare de ultima generație si asigurând redundanta stocării.

Pentru efectuarea plaților folosim serviciile procesatorului de plaţi ‘’EuPlatesc.ro’’. Orice informații privitoare la plaţi sunt criptate, folosind tehnologia SSL.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atenția ca transmiterea informațiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor rețele publice, nu este complet sigura, existând riscul ca datele sa fie văzute şi utilizate de către terțe părți neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Informații privind drepturile dvs.

Regulamentul general privind protecția datelor va recunoaște o serie drepturi in legătura cu datele dvs. cu caracter personal.

  • Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre si/sau va puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
  • De asemenea, va puteți exercita dreptul de a va plânge autorității de supraveghere competente sau de a va adresa justiției.
  • După caz, puteți beneficia si de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.
  • Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.
  • Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa rețineți următoarele aspecte daca doriți sa va exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luam in serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteți cererile dvs cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului ’’ naturalsirelaxant.ro’’. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au ca scop confirmarea identității dvs.

Onorarii. Nu se va solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului in care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstanțe. Va vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a va soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem sa răspundem la orice solicitări valide in termen de maximum o luna, cu excepția cazurilor complexe sau daca ați făcut mai multe solicitări, caz in care urmează sa răspundem in termen de maximum doua luni, termen ce va este comunicat de către noi.

Drepturile terțelor parți. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertățile altor persoane vizate. In cazul in care o cerere afectează in mod negativ drepturile si libertățile altor persoane vizate, aceasta nu va fi valida.

Drepturile vizate si descrierea acestora

Accesul

Cerințe posibile:

  • o confirmare exprimata a prelucrării datelor personale;
  • prezentarea unei copii a datelor cu caracter personal;
  • alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum si la ce le folosim, cui i le transmitem si cat timp le păstram, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, si prin ce modalitate am obținut datele dvs., in măsura in care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea

Ne puteți cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa încercam sa verificam exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor

Ne puteți cere sa va ștergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
  • v-ați retras consimțământul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
  • dați curs unui drept legal de a va opune;
  • acestea au fost prelucrate ilegal;
  • ne revine o obligație legala in acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:

  • pentru respectarea unei obligații legale;
  • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instanța.

Va recomandam ca, înaintea exercitării acestui drept, sa va descărcați din contul ’’ naturalsirelaxant.ro’’   toate documentele aferente comenzilor efectuate de la ’’ naturalsirelaxant.ro’’, indiferent daca facturarea s-a efectuat către dvs sau către o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garanție). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de ștergere, veți pierde toate aceste documente iar ’’ naturalsirelaxant’’ va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispoziție deoarece procesul de ștergere a datelor, respectiv a contului ’’ naturalsirelaxant.ro’’, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Restricționarea prelucrării datelor

Ne puteți cere sa restricționam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

  • acuratețea lor este contestata (a se vedea secțiunea de rectificare)
  • prelucrarea este ilegala, dar nu doriți ca datele sa fie șterse;
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar va sunt necesare pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept in instanța;
  • v-ați exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevalează este in desfășurare.

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitări de restricționare, in cazul in care:

  • avem consimțământul dvs.;
  • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept in instanță;
  • pentru a proteja drepturile altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Ne puteți cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta sa fie „portat” direct către un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:

  • prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
  • prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opoziția

Va puteți opune in orice moment, din motive legate de situația particulara in care va aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerați ca drepturile si libertățile dvs. fundamentale prevalează fata de acest interes.

De asemenea, va puteți opune oricând prelucrării datelor dvs in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz in care vom înceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Plângeri

Aveți dreptul sa depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

  • Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;
  • B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, Romania;
  • Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
  • E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a va afecta dreptul de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, suntem disponibili pentru a fi contactați in prealabil, si vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

 

Reamintim faptul ca puteți contacta in orice moment Responsabilul ’’ naturalsirelaxant.ro’’ cu protecția datelor prin transmiterea solicitării dvs prin oricare dintre următoarele modalități:

  • prin e-mail la adresa: gdpr@naturalsirelaxant.ro
  • prin posta sau curier la adresa: Pitești, str.Bradului Bl. P1, ap12 – cu mențiunea in atenția Responsabilului ’’ naturalsirelaxant.ro’’ cu protecția datelor.