Placinta cu dovleac FARA ZAHAR și foi fragede
Dacă ai puțin timp la dispoziție de Halloween și vrei să îi cucerești pe cei dragi cu un desert sănătos, am o idee pentru tine… pregătește o plăcinta cu dovleac FARA ZAHAR!
Ingredientele necesare
Pentru foi:
- 2 oua
- 1 pachet de unt
- 200 ml lapte
- 1 vârf de cuțit de scorțișoara
- Faină cat cuprinde
Se amestecă ingredientele și apoi se întind cele două foi.
Pentru umplutura
- 1,5 kg dovleac ras
- 5 lingurițe de îndulcitor de îndulcitor pe baza de ștevia
- 2 lingurite de scortisoara
Se curăță dovleacul și se dă pe răzătoare.
Dovleacul ras se pune într-o tigaie anti aderentă și se pune pe foc. Se amestecă ușor până se înmoaie.
La final se adaugă îndulcitorul și scorțișoara.
www.naturalsirelaxant.ro va recomanda un îndulcitor pe bază de ștevia Hyper Stevia rebaudiana pulbere 100g – Hypericum
Îndulcitorul pe baza de ștevia – spre deosebire de mulți îndulcitori naturali, acesta nu mărește nivelul de zahar din sânge, ceea ce înseamnă ca este o varianta recomandata mai ales persoanelor care suferă de diabet.
Totodată, acesta nu are nici calorii, ceea ce înseamnă ca poate fi consumat si la dieta. Fiind de 150 de ori mai dulce decât zaharul, acest îndulcitor se va folosi într-o cantitate mult mai mica.
Concret, la prepararea deserturilor, se va înlocui o cana de zahar alb cu 1 lingurița de îndulcitor pe baza de ștevia.
Această rețetă este validată de inginer industrie chimie alimentară d-na Cristina MARIUT.
Lasă un răspuns