Pavlova cu zmeura sau fructe favorite de sezon
Pavlova cu zmeura sau fructe favorite de sezon
Ingrediente
- Pentru bezea: 4 albușuri de ou, 200 g zahăr, 200 g amidon de porumb, 2 lingurițe de oțet de cidru , vanilie.
- Pentru frisca: 250 ml smântână lichidă cu 35% grăsime , 100 g branza dulce.
- Pentru sosul migdale-miere: 2 linguri unt de migdale întregi pregatit in casa, 1 lingură de miere, 2 linguri de sirop de ovăz.
- Pentru toppinguri:
- 250 g zmeura sau
- Alte fructe de sezon, de exemplu: kiwi , clementine, grapefruit, ananas rodie etc.
- Pentru unt de migdale: 3 linguri de migdale de pe site-ul naturalsirelaxant.ro si 1 lingurita de ulei vegetal de rapita de la naturalsirelaxant.ro
Mod de preparare unt de migdale in casa (Untul de migdale se poate face foarte usor acasa. Este de preferat sa optezi pentru acest lucru ca sa eviti aditivii si zaharul, care sunt adesea folosite in variantele din comert):
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
Migdalele se pun in tava si se lasa la cuptor 10 minute, ca sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza cateva minute, pana cand elibereaza uleiurile, formandu-se o pasta cremoasa. Foloseste o spatula cu ajutorul careia sa dai jos migdalele de pe peretii bolului. Se pune intr-un borcan si se pastreaza inchis la frigider.
Pregatirea
1.Preîncălziți cuptorul la 130 ° C.
- Bateți albușurile spumă, încorporând zahărul (în 4-5 etape, operația ar trebui să dureze aproximativ 5-10 minute pentru un rezultat lin, ferm și strălucitor). Apoi adăugați oțetul, amidonul de porumb cernut și vanilia.
- Pe o foaie de copt, turnați amestecul de bezea, formând “cuiburi”. Puteți utiliza ustensile pentru decorat prajituri sau pur și simplu cu o spatulă.
- Se introduce la cuptor 1 oră.
- Lăsați bezeaua să se răcească în cuptor, cu cuptorul oprit, cu ușa întredeschisă (pentru a preveni bezeaua să se crape prea mult).
- Pregătește sosul de migdale si miere amestecând toate ingredientele împreună până obții un amestec neted și uniform.
- Bate smântâna lichidă într-o frișcă tare, într-un castron foarte rece. Amestecati ușor cu brânza de vaci. Pastrati la frigider.
- Pregatiti fructele : zmeura sau alte fructe preferate (kiwi , clementine, grapefruit, ananas rodie etc.)
- Pe cuiburile tale de bezea, aranjează câteva linguri de frișcă. Adăugați fructele favorite zmeura sau kiwi , clementine, grapefruit, ananas rodie etc și terminați cu o notă de sos de migdale-miere.
- Serviți imediat dupa preparare.
De Revelion, puteți face prajitura în formă de coroană mare pentru intreaga familie!!
Va recomandam produsele de la Solaris de pe site-ul naturalsirelaxant.ro: ulei din seminte de rapita presat la rece Solaris, migdale crude Solaris, sirop de ovaz Solaris.
Leave a Reply