Idei de rețete cu curcuma. Sucul de curcuma bio.
Curcuma (Turmericul) este disponibil: sub formă de rădăcină proaspătă, sau sub formă de pulbere mărunțită din rădăcini uscate de curcuma, iar în acest articol vă vom prezenta ceva special și forma de : Sucul de curcuma bio, pur 100% .
Originar din bazinul mediteraneean al Europei și utilizat pe scară largă în multe medicamente tradiționale, curcumei i s-au conferit multe virtuți de-a lungul secolelor. A fost folosit ca, condiment pentru asezonarea preparatelor, dar si ca parfum si ca medicament in funcție de tara.
Proprietățile curcumei:
- Antioxidant;
- Relaxare;
- Stimulează digestia;
- Bogat în fier și magneziu;
- Sursa de vitamina B6.
Sucul de curcuma bio, pur 100% te poate ajuta să îți îmbunătățești starea generală de bine. Combate în mod eficient bolile cronice ale tractului gastro-intestinal, curăţă sângele, ajutând la refacerea globulelor roşii, normalizează metabolismul.
Sucul de curcuma bio, pur 100% tratează:
• Boli ale ficatului și ale plămânilor
• Boli neurologice
• Boli ale sistemului digestiv
• Tulburări de imunitate
• Boli cardiovasculare
• Boli inflamatorii
Beneficiile curcumei: de ce să-l mănânci?
Curcuma are beneficii nutriționale nebănuite.
Suprimă formarea tumorilor
Curcuma este cel mai bun aliment anticancer care există.
Putere linistitoare
Este magneziul prezent in cantitati mari in sofran care actioneaza ca un relaxant muscular, de aceea va fi recomandat pentru reducerea crampelor si durerilor musculare. Efectul său calmant va fi eficient în promovarea unui somn mai bun. Efectul sedativ al magneziului conținut de șofran este de asemenea foarte benefic în cazurile de anxietate sau stres.
Analgezic
Șofranul conținut de șofran acționează ca un analgezic asupra sistemului nervos. Poate fi folosit pentru a reduce durerea la nivelul gingiilor, dar și pentru a reduce durerile menstruale și durerile de spate asociate.
Virtuțile digestive
Consumat în doze mici și infuzat, șofranul ajută la stimularea și încurajarea unei bune activități digestive prin stimularea ficatului. De asemenea, ajută la reducerea efectelor secundare ale consumului de alcool.
Sursă de fier și mangan
Fierul continut de sofran va favoriza transportul oxigenului in organism si va ajuta la formarea hemoglobinei. Manganul va permite o mai buna absorbtie a fierului dar va intari si apararea naturala in special la nivelul ficatului.
Bogat in antioxidanti
Bogăția în beta-caroteni (sau carotenoizi) a curcumei joacă un rol antioxidant foarte important. Va ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii celulare și ar putea avea un efect anticancer.
Sfatul nutriționistului
Deși valorile nutriționale ale șofranului sunt foarte interesante, amintiți-vă că acesta este consumat doar în cantități foarte mici, așa că va trebui să adăugați în alimentație și alte surse de vitamine și minerale pentru a vă acoperi nevoile.
Iată modalități de a folosi ambele forme pentru a adăuga culoare și aromă sănătoase dietei tale zilnice.
Idei de rețete cu curcuma
- Se amestecă pudră de curcuma proaspăt ras sau pudră de șofran în iaurt grecesc cu suc proaspăt de lămâie și folosește-o ca garnitură pentru pui sau pește.
- Adăugați pudra de curcuma în apă fierbinte, făcându-vă orezul brun, de exemplu, sau quinoa.
- Frecați capetele de conopidă sau de broccoli în curcuma înainte de a le prăji în cuptor.
- Pregătiți un shaker de proteine amestecând laptele, cuburile de mango congelate, pudra proteică simplă (tip zer) sau vanilie și puțină pudră de curcuma.
- Sorbiți ceai de curcuma răzuind curcuma turmeric proaspăt într-o ceașcă și adăugând apă fiartă. Amestecați ouăle, legumele tocate și pudra de curcuma pentru a face ouă omletă.
- Se amestecă curcuma proaspăt ras cu ulei de măsline, oțet de vin alb și muștar de Dijon pentru un dressing pentru salată.
- Amestecați curcuma proaspăt sau pudră în sosuri de casă precum humus.
- Se amestecă pudra de curcuma în maioneză amestecând ton sau salată de pui pentru sandvișuri.
- Combinați uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, curcuma și sarea. Folosiți-l doar ca o marinadă pentru pui sau porc.
Leave a Reply