Clatite marocane cu cacao, mascarpone si dulceata FARA ZAHAR
Incepe dimineata cu un desert delicios și nu te vei mai putea supăra pe nimeni!
Ingrediente
Aluat:
250 g de făină
4 ouă
500 ml lapte
3 linguri de zahar
50 g unt topit
2 linguri de cacao cu 22% – 24% grasime ( de preferat)
Cremă:
250 g mascarpone
2 linguri de zahar pudra
50 g dulceata de capsuni (sau visine) fara zahar
Pregătirea
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si cacao.
Adaugam ouale si putin lapte si amestecam cu un tel, adaugand laptele putin cate putin, iar la final untul topit.
Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
Gătiți clătitele într-o tigaie antiaderentă.
Pentru umplutura se bate zaharul cu mascarpone, apoi se adauga si putina dulceata de capsuni si se amesteca usor. Dulceata se poate lasa și la alegere si langa clatite
Când clătitele s-au răcit puțin, puneți-le deasupra cu un strat generos de cremă de mascarpone și rulați.
Reteta validata de d-na inginer chimist industria alimentara Cristina MARIUT.
Leave a Reply