Cheesecake in stilul tarta de lamaie cu biscuiti Bio
Cheesecake in stilul tarta de lamaie cu biscuiti Bio
Bază de biscuiți:
-300 g biscuiti Bio
-100 g unt Bio
-25 g de apă rece
Cremă cheesecake de lamaie:
-250 g iaurt grecesc
-2 oua întregi
-30 g zahăr brun
-sucul unei lamai
-2 g de gelifiant natural – agar
-90 g unt Bio
-coaja de lamaie
-1 lingura de zahar brun
-10 g unt bio
Etape de pregatire
Preincalziti cuptorul la 175 ° C.
Intr-un robot de bucatarie, amestecati biscuitii Bio pentru a obtine o pulbere omogena, apoi transferati-le intr-un castron de salata. Se toarna untul topit peste pulbere si se amesteca uniform. Captusiti fundul formei de tarta la o grosime de 3 până la 4 mm, apasand cu degetele. Adaugați apa din vas la restul preparatului si amestecati. Captusiti marginile varfului cratitei pana la 1 cm. Coaceti timp de 15 minute la 175 ° C, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, adaugați zeama de lamaie si gelifiant natural agar si bateti din nou. Se toarna preparatul intr-o cratita si se incalzeste pana la foc mic, batand energic. Cand preparatul se ingroasa, scoateti-l de pe foc, lasati-l sa se raceasca timp de 3 pana la 4 minute. Se amesteca untul in bucati mici pana se omogenizează. Adaugati iaurt grecesc si amestecați uniform. Se toarna usor preparatul peste biscuit, se netezeste blatul, apoi se lasa deoparte la temperatura camerei timp de 15 min. Se pune la frigider cel puțin 3 ore.
Pentru a termina, prajesti coaja de lamaie cu zaharul brun si o nota de unt pentru a o carameliza. Se intinde coaja deasupra si se serveste racita. Optional se poate decora cu capsuni.
Sfat: Este recomandabil sa cântariti bine agarul, deoarece puterea sa de gelifiere este mai importanta decât gelatina.
Puteti pregati acest cheesecake din timp si îl puteti pastra la frigider timp de câteva ore, doar ca se va imbunatati!
Descopera Biscuitii Gullon Bio/ Fara Zahar
Leave a Reply