Chec franțuzesc cu dulceață de fructe de pădure FĂRĂ ZAHĂR, UȘOR DE FĂCUT
Chec franțuzesc cu dulceață de fructe de pădure :
“Quatre-quart” este un chec franțuzesc, foarte ușor de realizat.
Il puteti servi celor mici alaturi de o ciocolata calda sau un pahar de lapte.
Tradus cuvânt cu cuvânt înseamnă „patru sferturi”, adică un sfert din făină, zahăr, unt și ouă.
Se face ușor și este adorat de cei mici, dar și de CEI MARI!
Poți să faci variantă FĂRĂ ZAHĂR complet! Noi îți prezentăm 2 variante mai jos.
INGREDIENTE
200g faina
40 g îndulcitor pe bază de ștevie ( sau 200 g zahăr pudră sau zahăr tos)
Îți recomandăm îndulcitorul, Hyper Stevia Rebaudiana- Pulbere, Hypericum, 100 gr de pe www.naturalsirelaxant.ro.
200 g unt
3 oua
gem de fructe de pădure FĂRĂ ZAHĂR.
Vă recomandăm gemul de fructe de pădure produs de Dacia Plant de pe www.naturalsirelaxant.ro.
1 pachet de drojdie uscată
1 vârf de cuțit de sare
Pregătire : 10 minute, Coacere : 45 minute
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Se înmoaie untul si se creează cu zaharul. Adăugați gălbenușurile și amestecați cu o lingură de lemn. Adăugați treptat făina și praful de copt.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare si se încorporează in aluat, “fără milă”!
- Se toarnă 3/4 din aluat într-o formă unsă cu unt. Întindeți pe aluat dulceața de căpșuni, apoi acoperiți cu restul de aluat.
Coaceți 45 de minute.
Rețetă validată de ing. chimie alimentară Cristina MĂRIUT.
Leave a Reply