Ceaiul meu cu lamaie si gheata
Ingrediente și ustensile
– 1,5 L de apa
– 10 g de ceai negru (preferabil, dar un ceai verde sau alb este excelent)
– 10 g zahar bio
– 1 lamaie și 1 lime
– 1 carafa cu o capacitate minima de 1,5L
– 1 infuzor sau filtru de ceai
– 1 ceainic sau cratița
Pregatirea
- Se fierbe apa.
- Puneți ceaiul in infuzor. Adaugati-o in carafa și turnați apa care fierbe.
Se lasa la infuzat 5 minute.
- Scoateți ceaiul și adaugati zaharul, apoi amestecați pana se dizolvă complet.
- Lasati să se răcească cateva minute, apoi incorporați lamaile taiate in bucați
(rezervați cateva felii pentru decor). Așezați carafa la frigider timp de cel puțin 2 ore.
- E gata. Serviți cu felii de lamaie ca decor și adaugați cuburi de gheata, dacă este necesar.
Leave a Reply