Budincă cu dulceață de căpșuni/ fructe de pădure ca la BUNICI ACASĂ.
Budincă cu dulceață ca la BUNICI ACASĂ
Budinca cu gem de căpșuni/ fructe de pădure este un desert bun de savurat fără moderație la micul dejun, sau un desert delicios la un prânz în familie și neapărat și cu BUNICII….
INGREDIENTE
Budincă cu dulceață ca la BUNICI ACASĂ pentru 6 persoane
4 ouă
40 g îndulcitor de ștevie (200 g zahăr)
100 g pesmet
500 ml de lapte
4 linguri de dulceata de capsuni sau de fructe de pădure FĂRĂ ZAHĂR (Îți recomandăm dulceața FĂRĂ ZAHAR de pe www.naturalsirelaxant.ro produsă de Dacia Plant.
1. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 150°.
2. Bateți 3 gălbenușuri și 1 ou întreg cu 8 g îndulcitor (40 g zahăr). Se adaugă 100 g pesmet, apoi 500 ml lapte.
3. Întinde 4 linguri de gem de căpșuni/fructe de pădure într-un vas gratinat sau 1 lingură gem pe fundul a 4 boluri.
4. Toarnă amestecul de ou-pesmet și coaceți timp de 45 de minute până la 1 oră (30 de minute pentru porții individuale).
5. Bate albușurile spuma, apoi adaugă 30 g îndulcitor de ștevie (160 g de zahar), amestecând continuu.
6. Întindeți această bezea pe budincă și dați la cuptor pentru 10 minute la 160-170° până când bezeaua devine ușor aurie.
7. Servește caldă împreună cu familia: copie, părinți, BUNICI!
Lasă un răspuns