Infuziile de CEAI DE FRUCTE cu arome delicate. BENEFICIILE pentru corp
BENEFICIILE Infuziilor cu CEAI DE FRUCTE. De fapt, ceaiurile din plante și infuziile nu sunt neapărat diferite, putem folosi acești doi termeni pentru aceleași produse. Concret, dacă cuvântul „ceai de plante” evocă un preparat din plante, „infuzia” face mai degrabă descrierea metodei de preparare, și anume diluarea materiei vegetale în apă fierbinte și lăsarea acesteia la „infuzat” câteva minute înainte de a degusta.
INFUZIE, TERMEN FOLOSIT PENTRU A DENUMI UN MOD DE PREPARAREPREPARARE
Infuziile fac parte din ritualurile pe care multe persoane le apreciază in mod deosebit: consumate după masa pentru a se digera bine, înainte de culcare pentru a dormi mai bine sau pur si simplu de plăcere, aduc numeroase beneficii organismului datorita ingredientelor lor.
Chiar dacă există persoane care cumpără puțin ceai pentru că nu le plac aromele acestei băuturi, o altă alternativă care are toate șansele să îi seducă sunt infuziile de ceai de fructe. Amestecata de obicei cu hibiscus, coajă si bucatele de fructe, aceasta băutură servita rece sau calda este fără teina, naturala si fără adaos de zahar.
Dar care sunt diferențele lor față de ceaiurile din plante ? Care sunt ingredientele lor? Cum să le prepari și care sunt avantajele lor?
Vrei să știi totul despre beneficiile pentru corp al acestei infuzii de ceai de fructe pentru corpul tău?
CE FRUCTE SĂ FOLOSEȘTI PENTRU O INFUZIE și ce beneficii ai?
ZMEURĂ
Toate fructele roșii sunt adevărate concentrate de vitamine, conțin mai mult decât citrice, contrar a ceea ce se crede adesea spontan. Zmeura amestecata cu hibiscus va avea efecte pozitive asupra durerilor legate de reumatism, dar si asupra celor provocate de menstruație.
PORTOCALE – ZMEURĂ
Pentru a vă întări apărarea imunitară și pentru a vă reface energia, puteți conta întotdeauna pe conținutul de vitamina C al portocalelor. Acesta poate fi tăiat în felii mai mult sau mai puțin mari, înainte de a le lăsa să se infuzeze în apă călduță. Apoi, când amestecul ajunge la temperatura camerei, se recomandă să-l dai la frigider și să încorporezi gheață, pentru a-i dezvălui aromele. Pentru o infuzie care condensează și mai multă vitamina C, nu ezitați să adăugați bucăți suplimentare de kiwi.
CIRESE
Profita de scurtul sezon de cirese pentru a culege cozile fructelor, vei aprecia fara indoiala gustul lor foarte dulce. Acest excelent diuretic face posibilă eliminarea mai rapidă, limitarea retenției de apă, digerarea mai bună și chiar reducerea stărilor inflamatorii.
MĂR
Subtil și bogat în vitamine, se potrivește bine cu majoritatea fructelor și frunzelor. Cu gustul său dulce și blând, mărul este un adevărat inhibitor al poftei de mâncare și un mare aliat pentru pierderea în greutate. Dacă îi adaugi o notă de scorțișoară, nivelul colesterolului tău va fi redus.
În infuzii pot fi adăugate multe alte fructe: uneori sunt bucăți de piersici și pere, merișor și multe altele.
INFUZII DE FRUCTE ROSII, PENTRU UN SOMMN MAI BUN SI O DIGESTIE OPTIMALE
Infuziile de fructe roșii precum și ceaiul de fructe bio Sonnentor pot conține diferite ingrediente: mure, dar și cireșe și zmeură. Fiecare are virtuți foarte specifice. Diabeticilor li se recomandă să consume frunze de afin pentru a regla zahărul din sânge. Tulpinile de cireșe diuretice permit o mai bună funcționare a organelor vitale precum rinichii și ficatul, dar și mai puține disconfort articulare.
Dintr-o altă perspectivă, toate femeile ar trebui să cunoască beneficiile ceaiului de zmeură: poate accelera travaliul în timpul nașterii. Atenție: la începutul sarcinii, provoacă contracții și poate avea proprietăți abortive.
Fructele roșii conțin multă vitamina C, contribuind la producerea mai multor colagen pentru a tonifia pielea, dar conțin și melatonină, un hormon esențial pentru a adormi. Ele pot ajuta persoanele care au probleme cu somnul să se liștească noaptea, totul fără efecte secundare și fără dependență.
INFUZII DE FRUCTE EXOTICE, PENTRU O STARE BUNĂ FIZICĂ ȘI MENTALĂ
Dacă ar fi să fim exacți, nu am vorbi de fructe „exotice”, ci de fructe „tropicale”. Într-adevăr, primul termen evocă pur și simplu un aliment care nu provine din regiunile noastre. O papaya este exotică la noi, dar nu este deloc pe tărâmuri precum cele ale Braziliei, de exemplu. Pe de altă parte, termenul „tropical” este destul de potrivit, deoarece face ecoul climatului în care sunt cultivate aceste fructe, la tropice.
Toate aceste fructe au nevoie de o temperatura medie de 27° pe tot parcursul anului pentru a se dezvolta, fără variații prea mari intre lunile calde si lunile reci. În Europa, știm despre fructele tropicale de când au fost aduse înapoi de marii exploratori – și nu am încetat să le consumăm pentru aromele lor delicate și beneficiile lor.
Pentru multe persoane, acest ritual oferă pur și simplu plăcere, care contribuie la a se simți bine și la continuarea zilei cu o dispoziție bună. Un beneficiu care nu trebuie minimizat, într-un moment în care cunoaștem repercusiunile sănătății mintale precare asupra sănătății fizice.
Nuca de cocos conține o mulțime de antioxidanți împotriva îmbătrânirii premature. Fructul tropical, in general, se prezinta ca o sursa de vitamine si minerale (magneziu, potasiu, mangan, cupru, fier si chiar fosfor). Mai putem aminti mango și parfumul său dulce, care este – de asemenea – o sursă de vitamine benefice pentru organism.
CEAI DE CITRICE, ENERGIE FĂRĂ STRES!
Consumul de cafea pentru energie pare adesea să funcționeze. Dar, de fapt, nu trebuie să uităm că cofeina tinde să accelereze ritmul cardiac și să provoace palpitații la persoanele sensibile. Așadar, dacă cauți să fii mai tonifiată fără să te simți iritată sau inconfortabilă, obișnuiește-te să prepari infuzii de citrice.
Portocala, care este unul dintre cele mai cultivate fructe din lume, a fost un fruct de lux până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Acum este un aliment comun perfect pentru evitarea tulburărilor digestive, deoarece favorizează eliminarea gazelor intestinale care pot fi dureroase. O infuzie pe bază de portocale poate chiar, atunci când ești bolnav, să amelioreze durerile de cap și să ajute la scăderea temperaturii (dar nu înlocuiește sfatul și eventualul tratament al unui medic, desigur).
Bigaradele (portocale amare) sunt adesea prezente în infuzii: îi cunoaștem capacitatea de a reechilibra sistemul nervos, de a găsi un somn mai bun și chiar de a combate eficient stările de anxietate. Acest ingredient cu multe virtuți poate ajuta și persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută sau probleme digestive.
Delicat acidulat și energizant natural, mandarina calmează anxietățile, oferind în același timp vitamine care ajută la întărirea sistemului imunitar. Pentru a lupta împotriva bolilor minore de iarnă, poți miza și pe infuziile de lămâie, un fruct antiseptic, tonifiant, antigreață, bun pentru ficat și bogat în antioxidanți.
Fie că este vorba de beneficiile pe care le au pentru organism, de plăcerea pe care o oferă sau de ușurința lor de preparare, infuziile de fructe au toate argumentele pentru a seduce… Fiecare este liber să găsească amestecul pe care îl preferă, în funcție de poftele sale și de el.
www.naturalșirelaxant.ro îți recomandă ceaiurile bio de la Sonnentor
Lasă un răspuns