Ceaiul ROOIBOS: Care sunt BENEFICIILE?
Ce este Rooibos?
Rooibos este o plantă dintr-un tufiș sud-african din familia salcâmului și se folosește în infuzie.
Ceaiul de Rooibos este cunoscut ca SOD (Super Oxid Dismutază) Tea.
SOD este o enzimă antioxidantă produsă de organismul uiman, foarte eficientă în neutralizarea radicalilor liberi, care provoaca cancerul. Ceaiul conţine vitamine, polizaharide şi germaniu organic, care întăresc imunitatea şi menţin sănătatea organismului.
Nu contine teina. Rooibos, sau Aspalathus linearis pentru numele său botanic, este mai precis din regiunea Cerderberg. Este o regiune muntoasă situată la 200 km de Capul Bunei Speranțe, spre nord. Băutura națională a țării, rooibos este adesea consumată cu lapte condensat și zahăr.
De obicei gustam infuzia de rooibos in forma ei fermentata: frunzele si tulpinile, dupa recoltare, se toaca si apoi se pun la gramada intr-un loc umed. Astfel, rooibos-ul se va oxida, ceea ce va da nuanța roșiatică caracteristică plantei. Rooibos, cu gustul său dulce și fructat, se potrivește foarte bine cu notele de biscuiți gourmet precum rooibos de migdale și vanilie, sau chiar cu note de citrice precum rooibos de lămâie-ghimbir.
Dar rooibos nu se mai consumă doar sub forma sa fermentată. Se consumă din ce în ce mai mult în varianta sa naturală, pur și simplu uscată. Vorbim despre rooibos verde.
Beneficiile ceaiului Rooibos
– Antioxidante– neutralizeaza radicalii liberi – Previn îmbătrânirea – Sprijină sistemul imunitar – Ajută digestia – Previn alergiile cu poarta de intrare cutanata , digestiva ,respiratorie
-Creste cantitatea de oxigen din sange si oxigenarea celulara
-Indeparteaza toxinele si metalele grele din organism
-Actiune antitumorala
-Reduce colesterolul si grasimile din sange.
Antioxidant: rooibos este consumat în mod tradițional pentru bogăția sa naturală în flavonoide, o familie de antioxidanți. Antioxidanții sunt molecule esențiale pentru menținerea sănătății bune și prevenirea multor boli.
Disconfort gastrointestinal: unul dintre potențialele beneficii pentru sănătate ale rooibosului a fost descoperit în 1970, când o femeie din Africa de Sud a reușit să-și scape copilul de afecțiunile intestinale datorită acestei plante. Acestea sunt flavonoidele care ar avea o acțiune liniștitoare asupra sistemului intestinal. Cu toate acestea, niciun studiu clinic sau științific nu a confirmat această ipoteză.
Somn: rooibos (datorita absentei totale a teinei) nu te impiedica sa dormi, ba dimpotriva. Este ideală la sfârșitul zilei, deoarece ar ajuta la promovarea somnului prin combaterea insomniei.
Slăbire: rooibos nu are proprietăți de slăbire. Pur și simplu va ajuta la eliminarea apei.
DE RETINUT
Minerale: rooibos are multe beneficii datorita bogatiei sale in diferite minerale: potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc si fier.
Taninuri: rooibos conține o cantitate foarte mică de taninuri (legate de fermentarea frunzelor). De asemenea, spre deosebire de ceai, acesta poate fi consumat de persoanele cu carente de fier.
Rooibos și sarcină: datorită absenței teinei și cantității reduse de taninuri, rooibos poate fi consumat de femeile însărcinate.
Când aţi băut ultima dată un ceai bun?
www.naturalsirelaxant.ro îți recomandă ceaiul rooibos cu ganoderma produs de firma Gano Excel Se ştie că ceaiul verde este antioxidant, dar ştiaţi că Gano Ceai are proprietăţi antioxidante de 15 ori mai mari decât ceaiul verde? Produsul este un amestec de ceai de Rooibos (Asphalatus Linealis – denumirea ştiinţifică sau Tufiş Roşu – denumirea populară) din Africa de Sud şi extract de ganoderma. Băutura are cu efect antioxidant puternic, care poate fi consumata de toate categoriile de varsta.
Gano Ceai obtinut prin amestecul de frunze de ceai Roibos cu extract de Ganoderma ii confera multiple efecte benefice pentru sanatate.
Se recomandă în cure de slăbire şi detoxifiere, pentru că nu conţine zahăr şi lactoză, reglează digestia şi detoxifică organismul,ajuta la eliminarea toxinelor si refacerea tesuturilor. Se prescrie în alergii, inflamaţii digestive, infecţii şi herpes, datorită proprietăţilor antioxidante şi de combatere a infecţiilor.
Este indicat în hipertensiune şi afecţiuni respiratorii, dar şi în reumatism, poliartrită şi dezechilibre hormonale. Se administrază în, hepatită şi boala Cohn.
Este recomandat după intervenţii chirurgicale, eforturi prelungite şi arsuri, pentru că ajută la refacerea organismului.
Leave a Reply