Artificii pentru a nu mai adăuga zahăr în cafea!
Descoperă cu noi 6 artificii pentru a nu mai adăuga zahăr în cafea!
Cafeaua este băută de milioane de oameni în fiecare dimineață din întreaga lume. Momentul ideal pentru a profita de beneficiile antioxidanților cafelei este dimineața.
Cunoscută pentru a ajuta la arderea grăsimilor, cofeina mărește arderea grăsimilor și rata metabolismului – se crede, de asemenea, că cafeaua are un efect protector împotriva unei varietăți de probleme și boli gastrointestinale, conform mai multor studii.
Potrivit unor studii, aproape 80% dintre consumatorii de cafea aleg să o îndulcească.
În timp ce zahărul poate reduce amărăciunea și crește persistența aromelor, poate avea și dezavantajul de a denatura cafeaua și, mai ales, de a reprezenta un aport de calorii goale, nu cel mai benefic pentru sănătatea noastră.
Cu toate acestea, există multe avantaje să bei cafeaua fără zahăr, mai ales când vine vorba de o cafea grozavă. Pentru a evita o schimbare drastică, este întotdeauna posibil să înlocuiți mai întâi cafeaua îndulcită cu o cafea cu lapte sau smântână.
Dar cum renunți să-ți îndulcești cafeaua?
Descoperă 6 artificii pentru a nu mai îndulci cafeaua!
1. Enumerați beneficiile consumului de cafea fără zahăr
Primul sfat pentru a te opri definitiv să îndulcești cafeaua: realizează că, consumul cafelei fără zahăr are multe avantaje:
În primul rând, îți va permite să descoperi gustul autentic al cafelei: adăugarea de zahăr în cafeaua ta o distorsionează și te împiedică să beneficiezi de calitatea acesteia (evidențierea aromelor, vivacitatea lor, durata menținerii în gură etc). Fără zahăr, te vei putea bucura în sfârșit și aromele reale ale cafelei, de care ai fost lipsit până acum.
La nivel nutrițional, cafeaua fără zahăr are avantajul de a nu beneficia de calorii adăugate. 1 cub mai puțin de zahăr (5 grame) reprezintă cu 20 de calorii mai puține pe masă. Imaginează-ți toate economiile pe care le reprezintă la sfârșitul zilei dacă bei mai multe cafele pe zi…
Consumul de cafea fără zahăr îți va permite să vă bucurați de cafea cât de mult doriți, deoarece oferă 0 calorii dacă nu adăugați zahăr sau orice alt înlocuitor al zahărului!
Un alt avantaj: consumul cafelei fără zahăr îți permite să scapi de gustul dulce și, prin urmare, să consumi mai puține produse zaharoase în general, ceea ce va fi deosebit de benefic pentru sănătatea dumneavoastră pe termen lung.
Sfatul dieteticianului, Nathalie Majcher – Dietetician Nutriționist
Recitiți această listă de beneficii ori de câte ori vă pierdeți motivația sau sunteți pe punctul de a vă destrăma. Îți va oferi puterea de a-ți continua obiectivul de a renunța la zahăr până când nu vei mai fi obișnuit cu gustul cafelei dulci.
2. Reduceți treptat cantitățile
Al doilea sfat pentru a nu mai îndulci cafeaua: mergeți treptat. „Roma nu a fost construită într-o zi” și același lucru este valabil și pentru bunele tale rezoluții.
Decizia de a nu-ți îndulci cafeaua “peste noapte” va accentua doar amărăciunea cafelei și, prin urmare, te va demotiva.
Sfatul dieteticianului, Nathalie Majcher – Dietetician Nutriționist: Dimpotrivă, asigurați-vă că reduceți treptat numărul de cuburi de zahăr pe care le adăugați pentru a permite papilelor gustative să se obișnuiască ușor cu noile arome.
3. Utilizați o alternativă sănătoasă la zahăr
Există multe moduri de a-ți îndulci cafeaua fără a folosi zahăr. Într-adevăr, există multe alternative mai sănătoase: miere, sirop de arțar, sirop de agave… Profită de ele!
Sfatul dieteticianului, Nathalie Majcher – Dietetician Nutriționist: ideea de a folosi alternative mai sănătoase este cea mai bună, dar este doar temporară. Acestea ar trebui să vă permită să scăpați de obiceiul de a folosi zahăr, dar nu ar trebui să vă mențină dependența de gusturi dulci.
4. Folosește îndulcitori
Un alt sfat pentru a elimina zahărul din cafea fără a fi deranjat de amărăciunea ei este să alegi să-ți însoțești băutura cu alimente dulci în mod natural sau bogate în aromă.
Câteva exemple: consumă-ți cafeaua cu un fruct. De asemenea, puteți stropi cafeaua cu pudră de cacao în cafea sau lăsați un pătrat de ciocolată să se topească în ea (ciocolată neagră, pentru a vă putea bucura de beneficiile ei!), sau consumați o bomboană cu cafea fără zahăr. Pentru cei cărora le place, mai este posibil să infuzezi o păstăi de vanilie timp de 20 de minute în apa care va fi folosită la prepararea cafelei pentru a-ți putea savura cafeaua de vanilie.
Sfatul dieteticianului, Nathalie Majcher – Dietetician Nutriționist: Evitați să vă însoțiți cafeaua cu prăjituri, bomboane sau fursecuri – acest lucru riscă să vă mențineți obiceiul de gust dulce.
De asemenea, amintiți-vă că aceste câteva sfaturi ar trebui să vă permită să vă obișnuiți treptat cu gustul natural al cafelei. Așadar, folosește aceste câteva sfaturi la pornire, apoi încearcă să te descurci fără ele.
5. Încearcă cafeaua cu aromă
Cafelele aromate (exemplu: caramel, alune, ciocolata etc.) au avantajul de a fi mai putin amare. Ideale pentru cafea fără zahăr fără a le suferi amărăciunea. In plus, alegerea este vasta si va da cafelei tale o nota „gourmet”.
Sfatul dieteticianului, Nathalie Majcher – Dietetician Nutriționist: Aveți grijă, totuși, să citiți cu atenție etichetele. Unii producători adaugă zahăr în prepararea acestor cafele aromate (acesta este în special cazul cappuccino-urilor). Dacă da, aceste băuturi ar trebui să rămână pentru consum ocazional.
6. Pune niște… sare în cafea
Un sfat surprinzător: adăugați sare în cafea! Acest truc va elimina toată amărăciunea din băutură fără a modifica gustul.
Acest lucru este posibil datorită moleculelor de sodiu care blochează gustul amar prin depunerea pe limbă.
Sfatul dieteticianului, Nathalie Majcher – Dietetician Nutriționist: Evitați totuși dacă aveți deja tendința de a consuma prea multă sare sau dacă suferiți de boli care vă impun să reduceți consumul de sare.
Gustă rapid ! Chiar dacă la început cafeaua ți se pare mai puțin bună… Cert este că papilele gustative vor necesita puțin timp să se obișnuiască cu gustul neîndulcit. Dar nu-ți face griji: în curând ți se va părea complet normal să o bei așa,
Fixează-ți un obiectiv: 3 luni ca să nu mai îndulcești cafeaua.
Leave a Reply