Miere MANUKA ECO-BIO, TA 25+, SONNENTOR 250g
202.00lei
- Description
- Reviews (0)
Description
Miere MANUKA ECO-BIO, TA 25+, SONNENTOR 250g
Mierea de Manuka este o miere imunostimulatoare si imunomodulatoare cu efect antibiotic, antimicotic si antimicrobian.
Mierea de manuka este o miere monoflora, unica in lume, rezultatata din adunarea si prepararea de catre albinute din floarile arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium). Aces arbore de Manuka creste numai in insulele salbatice si nepoluate din Noua Zeelanda.
Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicinale de catre triburile Maori si primii colonisti europeni timp de secole, cu mult inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.
Proprietatile foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, care o fac extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate au fost cercetate si demonstrate pentru prima data de catre Dr Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii in cadrul Universitatii Waikato din Noua Zeelanda in 1981.
Actiunea Mierii de Manuka:
Cercetarile de laborator si studiile clinice efectuate au demonstrat ca atat mierea de Manuka ACTIVA cat si mierea UMF sunt eficiente in distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene si fungice, ele actionand insa in moduri diferite, datorita compozitiei chimice diferite:
- Escherichia coli (E. coli)
- Staphylococcus aureus (Staph infections)
- Citrobacter freundii
- Proteus mirabilis
- Pseudomonas aeruginosa
- Salmonella typhimurium
- Streptococcus faecalis
- Streptococcus pyogenes
- Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
- Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) a€“ infectii de spital
- Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)
Indicatii Miere de Manuka:
Studiile recente indica faptul ca mierea de Manuka poate fi eficienta in tratarea urmatoarelor simptome si probleme de sanatate
Intern:
- Raceli, dureri de gat , simptome de gripa
- Probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, sindromul colonului iritabil, gastro-esofagita de reflux, arsuri
- Probleme ale gingiilor
Extern:
ca atare sau in produse:
- Rani, arsuri, infectii, ulcere ale pielii, infectii de spital (Staphylococcus aureus )
- Eczeme, Psoriasis, Acnee
- Dermatite, intepaturi de insecte si albine, eruptii cutanate.
- Pecingine, Picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor, infectii cauzate de ciuperci
Contraindicatii Miere de Manuka:
Mierea de Manuka consumata intern NU este indicata pentru copii sub 18 luni. Este important ca femeile insarcinate si care alapteaza sa ceara avizul medicului inainte de a folosi mierea de Manuka ACTIVA/UMF.
Diabet: Studiile clinice au indicat ca mierea de Manuka este o solutie mai buna decat zaharul pentru diabetici, insa persoanele suferind de diabet trebuie intodeauna sa consulte doctorul inainte de a introduce mierea in dieta lor.
Administrare Miere de Manuka:
ADULTI:
- Mentinere, pentru sustinerea sistemului imunitar – 1 lingurita /zi , preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine)
- Tratament: 1 lingurita, 30 min inainte de masa, 3-4 ori pe zi
COPII:
- Mentinere, pentru sustinerea sistemului imunitar – 1/2 lingurita /zi , preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa (goala sau pe o bucatica de paine sau in lapte cu cereale/ alte lichide)
- Tratament: 1/2 lingurita 30 min inainte de masa, 2-3 ori pe zi
Pentru tratarea infectiilor care nu sunt localizate pe tractul digestiv este indicat ca mierea sa fie tinuta in gura, sub limba o perioada de cateva minute si nu inghitita imediat.
Durata tratamentului cu Miere de Manuka:
- Se recomanda un tratament de minim 1 luna, dupa care se refac analizele.
- Se recomanda apoi un tratament de mentinere de 1 lingurita/zi pentru inca 2-3 luni. Acesta va ajuta la stimularea sistemului imunitar si reducerea riscului de recidiva.
Prezentare Miere de Manuka:
- Borcan de sticla cu 250g Miere de Manuka pura, ecologica
Sistemul de clasificare UMF pentru mierea de Manuka
UMF (Unique Manuka Factor) reprezintă unul dintre cele mai eficiente sisteme de clasificare a mierii de Manuka utilizat de organizația Unique Manuka Factor Honey Association (UMFHA) care aplică niște standarde de calitate foarte stricte.
UMF măsoară nivelul de MGO (metilglioxal), DHA (dihidroxiacetona) și leptosperin pentru a verifica puritatea mierii. Tot felul de termeni complicați pe care nu are rost să vă chinuiți să-i rețineți. Îi găsiți pe blogul nostru dacă aveți nevoie de ei. Noi vi-i menționăm doar pentru a explica diferențele dintre sistemele de clasificare a mierii de Manuka, altfel renunțam și noi bucuroși la ei.
Conform UMFHA, 100mg de leptosperin per kilogram sunt suficiente pentru a garanta că mierea este veritabilă.
DHA sau dihidroxiacetona este de asemenea măsurată prin analizele implicate de standardul UMF și reprezintă un precursor al metilglioxalului (MGO), deci constituie un alt indicator al capacității antibacteriene a mierii.
De obicei, UMF variază între 5+ și 20+. Uneori, mai puteți găsi și miere cu UMF 30+ sau mai ridicat. Acest factor reflectă activitatea antibacteriană a mierii raportată la fenoli.
Fenolul reprezintă un antiseptic uzual și este adesea utilizat în cercetare pentru a evalua capacitatea altor substanțe antibacteriene (precum mierea de Manuka). UMF 5+ redă o activitate antibacteriană care corespunde unui amestec de 5% fenol și 95% apă. UMF 20+ indică faptul că mierea are o capacitate antibacteriană echivalentă cu o combinație de 20% fenol și 80% apă.
Iată mai jos ce nivel de activitate antibacteriană manifestă mierea de Manuka în funcție de sistemul de clasificare UMF:
UMF | ACTIVITATE ANTIBACTERIANĂ |
5+ | NIVEL REDUS |
10+ | NIVEL MEDIU |
15+ | NIVEL RIDICAT |
20+ | NIVEL FOARTE RIDICAT |
Ce ar trebui să regăsim pe eticheta mierii de Manuka certificată UMF?
- Marca UMF și factorul UMF exprimat printr-un număr urmat de semnul „+”, variind de obicei între UMF 5+ și UMF 25+.
- Ambalată și etichetată în Noua Zeelandă (nu toate mărcile UMF sunt ambalate în Noua Zeelandă).
- Adresa fizică și de email a ambalatorului.
- Numele producătorului.
- Numărul de licență UMFHA al producătorului.
- Numărul de lot. Nu e obligatoriu dar poate exista.
Reviews
There are no reviews yet.